Suppose we have only dreamed - "There are worse prisons than words"


Någon sa en gång att man måste veta vad man tror på. Han frågade; om du skulle spärras in i ett rum med vita väggar och få höra att allt du någonsin tagit för givet var lögn, skulle du fortfarande tro?
Det enda jag kunde tänka på var att jag skulle måla de där vita väggarna i alla regnbågens färger och om jag inte hade några färger att måla med skulle jag använda dem jag ser när jag blundar. Jag skulle kanske bli galen, kanske förlora allt grepp om verkligheten, men jag skulle inte glömma.

"Anta att vi har drömt eller hittat på allt det där - träd och gräs och sol och måne och stjärnor, ja självaste Aslan. Anta att det är rena fantasier. I så fall vill jag bara säga att fantasiens värld tycks mig mycket mycket bättre än verklighetens. Anta att det här svarta helvetet, som ni kallar ert kungarike, verkligen är den enda världen. Inte mycket till värld, det får jag då säga. En sak tycker jag är konstig: ni påstår att vi är barnungar som leker en lek. Men fyra barnungar som leker en lek kan i alla fall skapa en låtsas-värld som utplånar er riktiga värld så inte ett spår blir kvar. Och därför håller jag på låtsas-världen. Jag står på Aslans sida, även om det inte finns någon Aslan. Jag tänker leva så likt en narnier jag kan, även om det inte finns något Narnia."
                                                                                                                          - Silvertronen, C.S. Lewis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0