Alone in my own kingdom - Nu sticker jag

Sitter och rensar bland alla mina filer på datorn och hittar alla bilder och underliga berättelser jag skrev under min tid i Kina. Det känns som om det var alldeles nyss, som om jag kom hem förra sommaren. Och nu, redan nu, reser jag återigen till ett okänt land på andra sidan jorden. Ett med 9 timmars tidsskillnad denna gång.

Eftersom den här bloggen startades enbart för att jag var i princip omöjlig att få tag i när jag bodde i Shanghai (läs: facebook var censurerat) så har jag inte varit väldigt engagerad med skrivandet här hemma i Sverige. Men nu när jag ska bo i Australien/Papua Nya Guinea i 6 månader har jag fått ett antal förfrågningar från folk här i Hemlandet om att skriva igen. Så ja, det tänker jag göra. Bara så ni vet. Jag skriver här när jag får en lugn stund. Annars är jag väldigt förtjust i det som kallas snigelpost. Vill ni ha riktiga, konkreta brev (med diverse bilder och kladd) så är det bara att hojta till. Kan tala om att jag är bättre på att skriva brev än att uppdatera saker på datorn. Framförallt för att det innebär att jag kan sitta uppflugen i ett träd/på en klippa medan jag skriver.

Hur som helst. De flesta verkar ha förstått att jag ska resa iväg och vara borta ett tag (6 månader är ingenting). Men inte alla vet riktigt vad jag ska göra - mig själv inkluderat. Ska försöka tala om lite snabbt vad det är jag vet själv redan nu. Resten märker jag när jag kommer dit. Som det brukar vara.
Jag ska gå en DTS - Discipleship Training School (Lärjungaskola på svenska). Det är en kristen skola, man kan kalla det bibelskola om man vill, men det är lite annorlunda. Organisationen som ordnar det heter YWAM och finns i hela världen. Skolan består av två delar, den ena mer teoretisk och den andra mer praktisk, men i själva verket är det rätt blandat. Först kommer vi vara i staden Townsville i Australien i 2 månader och lära oss om Gud, livet och hjälpa till med ett projekt kallat Youth Street för att förhindra att ungdomar blir kriminella och hamnar i massa skit. De får istället komma och åka skateboard, måla och vara kreativa och bara vara. Efter dessa 2 månader kommer vi resa till Papua Nya Guinea och hjälpa till ombord på ett Medical Ship (skepp med sjukhus ombord?). Skeppet åker runt till byar som saknar sjukvård och är svåra att nå på andra sätt än via små floder in i djungeln. Mängder av barn och unga kvinnor dör i malaria i de här områdena och har ingen möjlighet att få hjälp. Det finns ingen som kan hjälpa dem med tandvård eller synskador och många dör i onödan av sjukdomar som är enkla att bota. Därför reser vi dit och hjälper till med vad vi kan. Jag som inte kan mer än att linda stukade fötter kommer få hjälpa till där jag kan och mer vet jag inte än.
Vi kommer stanna på PNG i 3 månader och resa runt i landets outforskade djungler. Sedan reser jag tillbaka till Australien och stannar där en månad till. Under oktober kommer en väldigt fin människa vid namn Milla resa runt med mig genom Queensland och utforska bushen (och ett visst barriärrev som råkar ligga där).
Är hemma i Sverige igen 26:e oktober. Då när alla skolbarn har höstlov och det redan hunnit bli frost på morgnarna. Kommer missa hela den svenska sommaren. Ni som tror att jag glad att slippa den har fel. Det är som Snusmumrikens vårvisa. "En del förväntan och två delar vårmelankoli och resten bara hejdlös förtjusning över att vara ensam."

På torsdag sticker jag. Hej svejs!

RSS 2.0